Графік роботи call-центру: Пн-Пт – 9-18, Сб-Нд – вихідні
Графік роботи call-центру: Пн-Пт – 9-18, Сб-Нд – вихідні, 25.12, 01.01, 08.01 – вихідні
Безкоштовна доставка у поштомат НП при замовленні від 300 грн (20.05-30.06)

Крем для шкіри навколо очей: навіщо він потрібний, який вибрати та як наносити

23 лютого 2022 р.
5466

Подивися в очі – і ти побачиш душу… а іноді – і зморшки, набряки, темні кола під очима J Щоб це "іноді" зустрічалося якомога рідше, за шкірою навколо очей потрібен особливий догляд. Чому варто користуватися кремом під очі, як його вибрати та як правильно наносити, читайте нижче.

Чому шкірі навколо очей потрібен особливий догляд

Шкіра повік має ряд особливостей:

  • Вона дуже тонка, рухлива за рахунок очного яблука, має мало колагену та еластину, часто піддається УФ-випромінюванню – тому схильна до ранньої появи зморшок і фотостаріння.
  • У ній набагато менше сальних залоз, що може призвести до зневоднення.
  • Близьке розташування кровоносних судин може провокувати темні кола та синці під очима.
  • Пухкість і невелика кількість підшкірно-жирової клітковини впливає на втрату пружності та появу набряків.

Такі природні відмінності цієї зони обличчя вимагають використання спеціальної косметики, яка захищатиме та зволожуватиме ніжну шкіру навколо очей. Однак пам'ятайте, що засоби для області очей можуть лише поліпшити стан шкіри і скоригувати проблему, але не здатні повністю позбавити від неї або подолати анатомічні особливості.

Як вибрати правильний крем для очей

Крем під очі краще вибирати відповідно до індивідуальних особливостей та потреб шкіри в цій делікатній зоні обличчя:

1. Вік.
За відсутності інших особливостей до 25 років можна використовувати профілактичні креми для шкіри навколо очей, що містять зволожуючі та пом'якшувальні компоненти. Після 25-30 років рівень колагену поступово знижується, тому варто розпочати використання засобів з гіалуроновою кислотою, а з 35 років – вікових кремів з вітамінами А, Е, церамідами, альфа-ліпоєвою та гіалуроновою кислотою, колагеном, коензимом Q10. Омолоджуючі креми для очей зменшують появу зморшок, припухлостей та пігментації, що виникають внаслідок руйнування білків, еластину та колагену з віком.

2. Зморшки та "гусячі лапки"
З появою перших зморшок в області очей варто задуматися про віковий догляд, щоб зменшити їх кількість і запобігти появі нових. Вибирайте крем для повік, який містить: ретиноїди (стимулюють вироблення колагену), антиоксиданти вітамін Е, екстракт винограду, зеленого чаю та гамамелісу (захищають від вільних радикалів), гіалуронова кислота (зволожуюча дія), пептиди (відновлюють шкіру).

3. Темні кола під очима.
Кола під очима можуть бути різних відтінків (синюватого, фіолетового, коричневого та темно-жовтого) і свідчити про різні проблеми в організмі: близьке розташування кровоносних судин, пігментація, захворювання печінки, тьмяність і зневоднення, паління або спадкова схильність. Залежно від причини появи можна використовувати крем від темних кіл з вітаміном С та койєвою кислотою (освітлюють шкіру), кофеїном та огірком (дренують), вітаміном K і ретинолом (зміцнююча дія), екстрактами кінського каштану, гамамелісу та прополісу (освіжають, стимулюють оновлення).

4. Набряки, сліди втоми та стресу.
Припухлості під очима можуть виникати внаслідок втоми, нестачі сну, реакції на алкоголь або надлишку солі в раціоні, недостатнього зняття макіяжу з очей, захворювань внутрішніх органів. Крім усунення безпосередньої причини застою рідини, можна використовувати засіб для очей проти набряків. Такий крем міститиме дренуючі (зелений чай, кофеїн) та протизапальні компоненти (огірок, ромашка, екстракт лакриці).

Як наносити крем на область навколо очей

При нанесенні косметики на ніжну зону навколо очей дотримуйтесь таких правил:

  • Обов'язково очистіть шкіру обличчя та повік від макіяжу.
  • Крем під очі наноситься 2 рази на день, причому ввечері – за годину до сну.
  • Якщо ви використовуєте сироватку, першою наноситься вона, потім крем для повік і тільки потім крем для обличчя.
  • Перед нанесенням засобу на шкіру навколо очей можна вмитися і залишити її злегка зволоженою.
  • Візьміть невелику кількість крему (розміром з горошину чи рисове зерно) на безіменний палець. Вважається, що шкіра на ньому найніжніша.
  • Спочатку нанесіть засіб на область під очима, рухаючись від зовнішнього кута до внутрішнього та уникаючи лінії росту вій.
  • На верхню частину ока крем наноситься від внутрішньої частини очниці до зовнішньої, уникаючи потрапляння засобу на рухливу повіку.
  • Крем або гель для очей наноситься поплескуванням, без натискання та грубих рухів – таким чином ми покращуємо кровообіг, запобігаємо набряклості та виникненню зморшок.
  • Засіб вбирається близько 15 хвилин, його надлишки можна промокнути серветкою.
  • Крем від набряків буде ефективнішим, якщо зберігати його в холодильнику.
  • На темні кола краще впливає засіб із металевим аплікатором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Гидрофильное масло: лучший универсальный продукт для очищения кожи

Волшебная палочка: что такое нефритовый роллер и как он поможет забыть о морщинах

Маски для лица: самые интересные факты, история появления и обзор самых популярных продуктов