Графік роботи call-центру: Пн-Пт – 9-18, Сб-Нд – вихідні
Графік роботи call-центру: Пн-Пт – 9-18, Сб-Нд – вихідні, 25.12, 01.01, 08.01 – вихідні
Безкоштовна доставка у поштомат НП при замовленні від 300 грн (20.05-30.06)

Міцніше сталі: 12 способів зміцнити нігті та прискорити їх ріст

29 жовтня 2018 р.
88670

Красиві та здорові нігті – це така ж невіддільна частина жіночого образу, як доглянуте волосся та рівний колір обличчя. Але що робити, якщо стан нігтів не такий, як треба? У нас є кілька дієвих порад, які в найкоротші терміни покращать ваші нігтики.

Як зміцнити нігті та прискорити їх зростання

1. Діємо зсередини

Насамперед, для здоров'я та росту нігтів необхідно правильно харчуватися. Вживати продукти, що містять вітаміни А і В (зелень, морква, капуста, томати, печінка, пророслі зерна пшениці), кальцій (молочні продукти), кремній (морепродукти, цибуля, шпинат). Обов'язково збагатити свій раціон йодо-, сіро-, та залізовмісною їжею. Можна додатково пити комплексні полівітаміни. Також слід додати до раціону сир і горіхи. Вони зміцнять нігті внаслідок вмісту калію та заліза.

2. Використовуйте олію кутикули щодня

Необроблені кутикули – маленький, але впевнений крок до появи задирок. Тому щоденне нанесення олії для кутикули дуже важливе. Вона живить та зволожує шкіру та нігтьові пластини. Запам'ятайте: здорові кутикули = здорові нігті. Найкраще вибирати склади на основі мигдальної олії, яка має легку текстуру і величезну кількість корисних речовин.

Регулярно робіть масаж кутикули. Він не лише посилить кровообіг, а й сприятиме зростанню нігтів. Масаж краще робити з живильним кремом, про який мова піде далі.

3. Купуйте м'які пилки для нігтів

Можливо, ви чули, що скляні пилки для нігтів кращі за інші, але в той час, як вони красиві, більш зносостійкі і легко чистяться, краще інвестувати в м'які пилки. У прямому значенні м'які. Це зазвичай плоскі двосторонні пилки, які легко зігнути. Часто вони йдуть по кілька штук у наборі.

Щоб отримати найкращий результат від вашої пилки, завжди вибирайте м'які пилки або прямокутні бафи з безліччю функцій. Вони запобігають розшаровуванню нігтів.

4. Слідкуйте за технікою запилювання нігтів

Щоб зміцнити нігті, їх потрібно правильно запиляти. Так вони не будуть кришитися і ламатися. Рухи назад і вперед по периметру кінчика нігтя можуть призвести до розшаровування, тому завжди запилюйте нігті в одному напрямку, використовуючи довгі, швидкі, але м'які рухи. Як невеликі штрихи. Почніть із зовнішнього краю пластини і рухайтеся в центр. Ця техніка дасть вам гладко відполіровану поверхню кінчика пластини та більше контролю за формою.

5. Відмовтеся від засобів для зняття лаку з великим вмістом ацетону

Запам'ятайте: безацетонових "змивок" для лаку немає. Це лише маркетинговий хід, щоб ви думали, що купуєте щадний засіб. Ті продукти, які називаються безацетоновими, теж містять ацетон, просто в меншій кількості.

Засоби ж, які містять високі концентрації ацетону (сильний розчинник, який швидко знімає лак з нігтів), дуже погано впливають на нігтьові пластини, роблячи їх більш крихкими та сухими.

6. Робіть ванночки для нігтів

Існує багато різних рецептів ванн – з оліями або без. Але головним зміцнюючим компонентом кожної є морська сіль. Робіть такі ванночки раз на тиждень, щоб нігті були сильними і не ламалися.

7. Парочка народних засобів

Для того, щоб зміцнити нігтьову пластину, користуйтеся йодом. Нанесіть його на всю поверхню нігтя та залиште до повного вбирання. Також можете спробувати застосовувати оливкову олію, лимонний сік. Ці компоненти втираються в ніготь, а потім змиваються або видаляються вологою серветкою.

8. Маски для рук мастхев усіх сучасних дівчат

Щоб зберегти красу ручок надовго та оздоровити нігті, використовуйте маски для рук. Маски, як правило, більш концентровані за складом, ніж креми та емульсії, їх варто робити 1-2 рази на тиждень. Вибирайте, у складі яких багато ефірних олій та натуральних компонентів (олія ши, екстракт алое, сечовина).

9. Наносимо крем для рук також на нігті

Хоча нігті – твердіший роговий шар, аніж шкіра, вони теж потребують зволоження. Наносячи крем на руки, подбайте про те, щоб він потрапляв і на нігті. Буквально втирайте масажними рухами. Засіб живитиме пластини і зміцнюватиме їх, а масаж посилить кровотік і сприятиме прискореному зростанню нігтів.

10. Захисні та лікувальні лаки

Для захисту нігтьової пластини від негативного впливу навколишнього середовища слід використовувати спеціальні лаки, які доглядають за нігтьовою пластиною і дбають про її збереження. Поверх таких лаків можна сміливо нанести звичайний кольоровий лак.

11. Рукавички – всьому голова

В осінньо-зимовий період варто не забувати про рукавички, оскільки низька температура негативно впливає на нігті, роблячи їх крихкими і розшарованими.

Також не забуваємо про рукавички (тепер уже гумові) під час прибирання оселі та миття посуду. Засоби для чищення вкрай негативно впливають на нігті, руйнуючи їх структуру. Після прибирання треба нанести живильний крем і ретельно його розтерти.

12. Пару слів про гель-лаки та нарощування

Ще один поширений міф: гель-лаки псують нігті. Це не так. Гель-лак не впливає на нігтьову пластину та не руйнує її. Якщо ви зняли гелеве покриття і виявили, що ваші нігті не в кращому стані, то швидше за все справа в неякісному знятті матеріалу та помилках у роботі майстра. Те саме стосується і нарощування. Однак радимо не переношувати гелеве покриття: прийнятний термін носіння покриття – 2-2,5 тижні.

Також вважається, що нігті, як і волосся, – дзеркало організму. Можливо, проблеми з нігтями – тільки наслідки тих чи інших захворювань. Якщо поліпшення не було навіть після тривалого лікування та застосування різних методів оздоровлення, то потрібно шукати першопричину в організмі. Візит до компетентного лікаря у цьому випадку бажаний.

Краса дівчини – це її природність, але й за природністю потрібно також регулярно стежити. Наше доглянуте обличчя, шкіра, волосся, руки, нігті, ноги є результатом щоденних зусиль. Але погодьтеся, що на турботу про своє тіло приємно витрачати сили. Будьте прекрасні, милі дівчата!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Правильний догляд за нігтями та кутикулою в салоні і домашніх умовах

Крем для рук: види, компоненти, поради з догляду

Оксамитові ручки: кілька важливих правил догляду за руками у зимовий період