Графік роботи call-центру: Пн-Пт – 9-18, Сб-Нд – вихідні
Графік роботи call-центру: Пн-Пт – 9-18, Сб-Нд – вихідні, 25.12, 01.01, 08.01 – вихідні
Безкоштовна доставка у поштомат НП при замовленні від 300 грн (20.05-30.06)

Правильний догляд за нігтями та кутикулою в салоні і домашніх умовах

12 січня 2022 р.
3085

Красивий акуратний манікюр і педикюр безпосередньо залежить від того, як ми піклуємося про руки та ноги, чи достатньо уваги їм приділяємо. Важливо не тільки підтримувати гігієну, проводити необхідні ритуали, але й вчасно реагувати на проблеми, щоб нігті були здоровими і міцними. Як правильно доглядати за нігтями та кутикулою, а також які фактори впливають на їхній стан, – читайте у статті.

Салонний догляд за нігтями

У салоні ви можете вибрати класичний обрізний або апаратний манікюр та педикюр. Обрізний вважається більш травматичним, проте все ще популярний. Апаратний манікюр/педикюр майстер виконує спеціальною машинкою за допомогою насадок-фрез, які забезпечують високу швидкість, якість та безпеку процедури.

Важливе правило: не можна самостійно знімати гель-лак через ризик пошкодження нігтьової пластини. Майстер видалить лак спеціальним засобом без ацетону чи фрезою.

Гелеве покриття потрібно оновлювати не дуже часто, але й не затягувати похід до нейл-майстра. Оптимальний термін для зняття та нового покриття – 2-3 тижні. За умови повноцінного та якісного догляду за нігтями перерву у нанесенні гель-лаку можна не робити.

SPA манікюр/педикюр – відмінний варіант комплексного догляду за нігтями, якщо немає можливості зробити це вдома. Крім стандартної обробки нігтів та кутикули, комплекс включає пілінг для рук, маску, обгортування, масаж.

Для зволоження шкіри рук і зміцнення нігтів раз на місяць або частіше можна робити парафінотерапію.

Домашній догляд за нігтями

Якщо ви робите манікюр та педикюр самостійно, намагайтеся виконувати їх акуратно, не травмуючи нігтьове ложе. Інструменти мають бути суворо індивідуальними.

Нігті краще спилювати, а не обрізати – ножиці та кусачки тиснуть і можуть викликати розшарування. Спилювати можна лише сухі нігті, рухаючи пилкою в одному напрямку. Для зменшення довжини та надання нігтям форми використовуйте скляну, керамічну або кришталеву пилку. Грубу та суху шкіру бічних валиків шліфуйте спеціальною лазерною пилкою.

Ножиці з нержавіючої сталі з тонкими гострими лезами знадобляться для обрізання кутикули (якщо це необхідно). Перед обрізанням можна нанести пом'якшуючий гель для кутикули, а потім відсунути її апельсиновою паличкою.

Видаляти забруднення під нігтями краще щіточкою, оскільки твердий кінчик пилки може пошкодити сполучні тканини, і ніготь стане гірше приростати до ложа.

Вибирайте якісні лаки та апарати для сушіння гель-лаку, рідину для зняття лаку без ацетону.

Масло для зміцнення нігтів і пом'якшення кутикули допоможе зробити кутикулу і валики м'якими, а нігті – міцними завдяки оліям (наприклад, олія абрикоса, макадамії і рицинова олія), вітамінам E і A. Засіб наноситься 3-4 рази на тиждень як курс лікування.

Ванни з морською сіллю насичують нігті мінералами, зміцнюють їх і прискорюють ріст. Для видимого результату робіть їх щонайменше 1 раз на тиждень, додаючи в теплу воду лимонний сік, ефірні олії, вітаміни.

Крем для рук можна і потрібно наносити на нігтьову пластину та кутикулу: зволожуючий – у теплу пору року, живильний – коли холодно та вітряно. Втирайте крем масажними рухами – так він краще вбереться у нігтьове ложе та покращиться кровообіг у пальцях.

Фактори, що впливають на стан нігтів

1. Контакт з хімічними речовинами та холодом

  • Якщо професійна діяльність або спосіб життя передбачає частий контакт з агресивними хімічними речовинами, по можливості користуйтеся гумовими або латексними рукавичками, щоб уберегти нігті від пересихання та розшарування.
  • Прибирання в будинку та миття посуду також краще проводити в рукавичках. Лайфхак: нанесіть на шкіру рук і нігті живильну маску, надягніть рукавички і займайтеся домашніми справами.
  • У холодну пору року зволожуйте руки та нігті протягом дня та перед виходом на вулицю. У вітряну погоду та мороз обов'язково носіть рукавички з натуральних тканин.

2. Харчування та водний режим

  • Для краси та міцності нігтів обов'язкове повноцінне харчування та достатня кількість води.
  • У деяких випадках може знадобитися прийом полівітамінних комплексів (після попередньої консультації з лікарем), щоб допомогти організму впоратися з авітамінозом.

3. Проблеми з нігтями

4. Фізичне та психологічне здоров'я

Слідкуйте за фізичним здоров'ям, дотримуйтесь режиму сну, намагайтеся уникати стресів, звертайте увагу на дзвіночки можливих захворювань, щоб вчасно з ними впоратися. Пам'ятайте, що волосся та нігті – відображення нашого внутрішнього стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Крем для рук: види, компоненти, поради щодо догляду

Бархатные ручки: несколько важных правил ухода за руками в зимний период

Крепче стали: 12 способов укрепить ногти и ускорить их рост