Графік роботи call-центру: Пн-Пт – 9-18, Сб-Нд – вихідні
Графік роботи call-центру: Пн-Пт – 9-18, Сб-Нд – вихідні, 25.12, 01.01, 08.01 – вихідні
Безкоштовна доставка у поштомат НП при замовленні від 300 грн (20.05-30.06)

Як вибрати бальзам для губ?

30 грудня 2021 р.
2214

Шкіра губ – найтонша і чутлива, саме тому дія негативних факторів навколишнього середовища (морозу, пилу, вітру та сонячних променів) сильно позначається на ній. Для того, щоб зберегти губи пружними, здоровими та застерегти від обвітреного і потрісканого стану, їм необхідний додатковий догляд, особливо в зимовий час.

Бальзами для губ або гігієнічна помада – ідеальне рішення для запобігання шкідливому впливу, відновлення гідробалансу і надання здорового вигляду. Приділіть особливу увагу вибору бальзаму, тому що губам необхідний щоденний дбайливий догляд, який насамперед покликаний зволожувати шкіру губ і утримувати в ній вологу. 

Види бальзамів для губ

Аптечні 
Загоюють тріщини та ранки, усувають сильну сухість і навіть можуть бути додатковим засобом лікування герпесу. Гарний варіант – Бар'єдерм цика-бальзам для губ захисний від Uriage. Це французький бренд, який вже декілька десятиліть допомагає доглядати за шкірою багатьом жінкам.

Зволожуючі 
Ідеальні для теплої пори року. Вони насичують шкіру губ вологою та допомагають утримати її всередині, тим самим зберігаючи гідробаланс. У складі найчастіше зустрічаються гіалуронова кислота та вітамін Е. Таким бальзамом є Eau Thermale зволожуючий стік для губ від Uriage, що зволожує та відновлює шкіру, виконує захисну та поживну функції, знімає сухість та чутливість.

Живильні
Створюють на губах захисну плівку, яка оберігає їх від обвітрювання, сухості, сонячних променів і навіть від вірусів. Саме тому до складу може входити антисептик та олії, що мають загоювальну дію. Можна використовувати цілий рік, особливо взимку. Як приклад: Цикавіт+ бальзам для губ захисний для швидкого відновлення від SVR.

Натуральні
У бальзами з натуральним складом зазвичай входять рослинні олії (ши, жожоба тощо), віск та пантенол. Багато натуральних бальзамів не містять інгредієнтів тваринного походження і підходять для веганів. Представник натурального бренду – Бальзам для губ з медом від Apivita.

З відтінком 
Бальзам для губ з відтінком може мати будь-який колір із палітри звичайних блисків для губ або помад. Їх можна використовувати незалежно від сезону для підготовки до макіяжу або наносити як самостійний засіб. Наприклад: Бальзам для губ з гранатом з відтінком від Apivita.

Бальзами з SPF-фактором
Захищають шкіру губ від ультрафіолетового випромінювання. Особливо підійдуть для використання в активні сонячні дні. Наприклад: Гігієнічна помада для губ від Babe Laboratorios, яка живить, зволожує, лікує шкіру губ та захищає від сонця.

Табу-складники у бальзамах для губ:

  • Продукти нафтопереробки – вазелін, парафін, різні мінеральні олії. Утворюють на губах тонку плівку, через яку шкіра не дихає і не може вбрати корисні інгредієнти, які все ж таки присутні в бальзамі.
  • Гліцерин. Нашкодити шкірі може тільки чистий гліцерин, тобто не розведений водою. Небезпечна також висока концентрація у косметичному засобі. Тривалий вплив гліцерину призводить до утворення вугрів, потемніння та надмірної сухості шкіри губ.
  • Консерванти. Як приклад, саліцилова кислота. Вона має гарну антимікробну дію, але при цьому сушить шкіру. Як консерванти можуть використовувати різні спирти, що теж мають властивість сушити шкіру, а також парабени, які можуть викликати алергію.

Правила "Як вибрати бальзам":

  1. Звертайте увагу на склад. Бальзам повинен мати у складі багато живильних та пом'якшуючих компонентів (бджолиний або рослинний віск, вітаміни А та Е, натуральні олії, пантенол, рослинні екстракти тощо). А ось мінеральних масел, вазеліну та гліцерину, саліцилової кислоти та ароматизаторів у складі бальзаму краще уникати.
  2. Визначтеся з метою застосування. Оберіть, яку дію на шкіру губ в першу чергу ви хочете мати: зволоження, живлення, лікування, антибактеріальний ефект тощо.
  3. Бренд також має значення. Якщо у вас серйозні та видимі проблеми зі шкірою губ, краще придбати бальзам аптечної марки. Якщо ж ви просто хочете підтримувати рівень вологи в шкірі й охайний зовнішній вигляд, ви можете вибрати будь-який бренд, що приваблює вас.
  4. Легкість застосування. Бальзами випускають у різних формах: у стіках, тюбиках, флаконах із роликами або невеликих баночках (такий бальзам потрібно наносити пальцем). Орієнтуйтесь на свою зручність та частоту використання бальзаму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

10 главных правил по уходу за кожей и волосами зимой

И морозы не страшны: зимний уход за кожей