Графік роботи call-центру: Пн-Пт – 9-18, Сб-Нд – вихідні
Графік роботи call-центру: Пн-Пт – 9-18, Сб-Нд – вихідні, 25.12, 01.01, 08.01 – вихідні
Безкоштовна доставка у поштомат НП при замовленні від 300 грн (20.05-30.06)

Основні правила догляду за шкірою обличчя восени

28 жовтня 2021 р.
1170

А ви знали, що осінь – це сезон краси? Саме так її називають дерматологи та косметологи, оскільки це найкраща пора року для більшості маніпуляцій зі шкірою в домашньому догляді та для професійних процедур. Пропонуємо розібратися, як правильно доглядати шкіру восени.

Очищення і тонізування

Восени сальні залози зменшують вироблення жиру, тому краще не використовувати засоби, які пересушують шкіру та підвищують її чутливість. Для очищення шкіри обличчя підійдуть засоби з м'якою кремовою текстурою: очищуючий крем, молочко, пінка, гідрофільна олія (для нормальної та сухої шкіри).

Для завершення процедури очищення використовуйте тонік, який не містить спирту, що може пересушувати шкіру, роблячи її чутливою та подразненою. Найкраще підійдуть тоніки для нормальної шкіри, які одночасно протонізують та зволожать її.

Зволоження та живлення

Існує думка, що зволожувати шкіру потрібно лише влітку. Насправді восени якісне зволоження так само актуальне. Це ідеальний час для використання засобів з гіалуроновою кислотою.

Вдалим рішенням буде нанесення сироваток під крем залежно від потреб шкіри. Використання зволожуючої чи живильної маски 1-2 рази на тиждень допоможе захистити шкіру від зовнішніх факторів, утримувати в ній необхідну вологу, відновити та наситити.

Ще один важливий момент – захист від сонця. Адже навіть у міжсезоння наша шкіра знаходиться під впливом УФ-випромінювання, а після активного літнього сезону вона часто зневоднена, лущиться та пігментована. Зволожуючі та живильні креми повинні містити SPF15, щоб не піддавати шкіру новим дозам ультрафіолету та допомогти їй відновитися після літньої інсоляції.

Кислоти та пілінги

Осінь – ідеальний час для додавання у догляд засобів, що містять кислоти та освітлюють шкіру обличчя. Молочна та фруктова кислоти м'яко відлущують, прибирають плями та нерівності, борються з висипаннями. Щоб підготувати шкіру обличчя до зими, осінні доглядові засоби повинні містити ретинол, глюколактон, гідрохінон, ВНА та AXA кислоти.

AXA кислоти допомагають шкірі боротися зі зморшками, висипаннями та постакне, покращують колір обличчя. Підходять для догляду за зрілою та віковою шкірою. Гіалуронова кислота універсальна, але особливо добре працює на жирній шкірі, яка втратила свою еластичність. Суха і чутлива шкіра потребує засобів із молочною кислотою, а комбінована і з висипаннями – засобів із саліциловою кислотою.

Осінній пілінг проводиться більш дбайливими засобами. Грубий скраб, який травмує шкіру механічно, краще замінити на м'який, зволожуючий ексфоліант з AHA-і BHA-кислотами.

Захист капілярів

Особливості догляду за шкірою восени також передбачають захист капілярів. «Червона павутинка» або «зірочки на обличчі» в холодну пору стають помітнішими і вимагають особливого догляду. Для вирішення питання розширених судин використовуйте захисний колд-крем та засоби від куперозу.

Захист шкіри губ

Важливою частиною догляду за шкірою є захист губ. Особливо це актуально із початком холодів. З обвітрюванням, зневодненням допоможе впоратися бальзам для губ. Також зверніть увагу на свій звичний засіб для мейка – краще, якщо блиск чи помада міститимуть зволожуючі та живильні речовини.