Графік роботи call-центру: Пн-Пт – 9-18, Сб-Нд – вихідні
Графік роботи call-центру: Пн-Пт – 9-18, Сб-Нд – вихідні, 25.12, 01.01, 08.01 – вихідні
Безкоштовна доставка у поштомат НП при замовленні від 300 грн (20.05-30.06)

Сонцезахисні засоби: навіщо потрібні та як вибрати крем з SPF

25 травня 2023 р.
1120

Ура! Сонечко вже добряче прогріває все навколо, промерзле за зиму й обвітрене за весну. І якщо для природи тепло цілюще, то для нашої шкіри воно може нести небезпеку. Якщо ви ще не розібралися, що означають ці чарівні літери SPF, або хочете підібрати найкращий крем з спф, – читайте далі.

Що таке SPF

Sun Protection Factor (SPF) – фактор захисту від UV (ультрафіолетового) випромінювання. Розрізняють 2 види UV-променів з негативним впливом на епідерміс:

  • UVА – найпоширеніші і найнебезпечніші для нашої шкіри, тому що сприяють синтезу вільних радикалів та фотостарінню, проникаючи крізь хмари та скло протягом усього року.
  • UVB – менш поширені промені, які в основному блокуються хмарами та склом, проте здатні викликати сонячні опіки та алергію.

У чому особливість сонцезахисної косметики

Косметика з СПФ містить спеціальні складові, які поглинають або відбивають ультрафіолет, захищаючи шкірний покрив від його згубного впливу:

  1. Хімічні фільтри (октокрилен, оксибензон, мексорил та ін.) – активізуються під впливом UV-променів та відбивають їх.
  2. Фізичні/мінеральні фільтри (Zinc Oxide, Titanium Dioxide) – часто використовуються для сонцезахисту чутливої або дитячої шкіри, оскільки діють як екран, що відбиває шкідливе випромінювання.

Для кращого захисту проти широкого спектра випромінювання обидва види фільтрів часто об'єднують. Також sun-засоби запобігають фотостарінню, гіперпігментації, алергічним реакціям, розвитку злоякісних утворень.

Косметологи рекомендують оберігати від ультрафіолету відкриті ділянки, зокрема обличчя, цілий рік. UV-промені проникають у дерму і сприяють руйнуванню волокон колагену, а це, своєю чергою, веде до сухості та зниження пружності, пігментних плям та передчасних зморшок.

Ступінь захисту від випромінювання визначається за цифрами: при SPF10 фільтр блокує менш як 90% променів UVB, SPF50 / SPF50+ – 98%, а SPF100 – вже до 99%.

Як підібрати крем з SPF

Правильно вибрати підходящий санскрін можна, визначивши свій фототип. Так, для смаглявої шкіри, яка не схильна до обгорання, засмага поступово та рівномірно лягає, підійде засіб із SPF 15-30. Якщо ж вона світла, особливо з ластовинням/пігментацією, легко обгоряє, а також якщо проводиться лікування ретиноїдами або кислотами, – рекомендується наносити продукти з SPF 50/50+.

Крім того, крем від сонця повинен відповідати типу та потребам шкіри:

  • для сухої підійде зволожуючий крем або олія;
  • для жирного/комбінованого типу та при акне використовуйте легкий крем-гель, флюїд або молочко з матуючими, протизапальними та некомедогенними властивостями;
  • для чутливого типу вибирайте легкий крем, крем-гель або молочко із заспокійливим ефектом та гіпоалергенною формулою.

Як і коли наносити засіб для сонця:

1. Продукт розподіляється на всіх відкритих ділянках тіла (обличчя, губи, вуха, область декольте, руки, ноги) та голови (проділ).

2. Нанесіть sunscreen за 20-30 хв до виходу на свіже повітря. Так він поглинеться й утворить захисну плівку.

3. Кожні 2-3 години рекомендується оновлювати сонцезахист, а на пляжі – після кожного купання.

4. Навіть при використанні такої косметики уникайте перебування на сонечку в пікові години: 11-16, а особливо 12-15 годин дня.

5. Після повернення додому залишки засобу необхідно змивати.

Огляд сонцезахисних засобів Avocado

Бар'єсан зволожуючий сонцезахисний крем SPF30 Uriage забезпечує збалансований захист від UVA/UVB-променів, вільних радикалів, запобігає зневодненню, пошкодженню клітин та фотостарінню. Має приємний аромат. Легка, водостійка, нежирна текстура, що легко наноситься. Підходить для всіх типів шкіри дорослих, навіть для чутливої.

Сан Секюр сонцезахисний флюїд SPF 50+ SVR – це невидимий фініш, що забезпечує дуже високий дерматологічний захист для всіх типів чутливої шкіри обличчя, особливо для нормальної та комбінованої. Створює ефект "сухого дотику" завдяки легкій текстурі, яка швидко вбирається, матує, не залишаючи жирної та липкої плівки. Стійкий до води, поту та тертя. Підходить для дітей та дорослих.

Сонцезахисний крем для обличчя проти пігментних плям і для захисту від старіння SPF50 Bee Sun Safe Apivita має оксамитову і нежирну текстуру, швидко вбирається. Формула забезпечує дію 2 в 1 проти пігментації та зморшок, захищає епідерміс та поважає морську екосистему. Вирівнює колір обличчя за допомогою пігментів натурального походження. Для всіх типів шкіри, у тому числі чутливої.

Сонцезахисний суперфлюїд SPF 50 з гіалуроновою кислотою Sunscreen Babe Laboratorios забезпечує захист широкого спектру, інтенсивно зволожує, покращує пружність і тонус, надає шовковистості, сприяє розгладжуванню мімічних зморшок, забезпечує здорове сяйво, добре лягає під макіяж. Водостійка формула не пече при потраплянні в очі. Підходить для будь-якого типу шкірного покриву, навіть дуже чутливого.

Сонцезахисний спрей для обличчя та тіла з SPF 30 Vinosun Caudalie – невагомий спрей для захисту обличчя та тіла від UVA/UVB-променів з антиоксидантним ефектом. Має легку текстуру флюїду, швидко вбирається, надає ніжного аромату літа. Підходить для всіх типів шкіри, навіть чутливого. Екоформула підійде для дітей з 3-х років та дорослих.

Сонцезахисний крем для сухої чутливої шкіри SPF 50+ Avene створений на унікальній фотостабільній системі фільтрів SunSitive protection, що забезпечує надійний захист на рівні клітин. Легка нежирна текстура легко розподіляється та швидко вбирається, не залишаючи плівки та розводів. Гіпоалергенний склад.

Сонцезахисний антивіковий флюїд з SPF 50 Eucerin – інноваційний продукт для обличчя, спеціально розроблений для сонцезахисту та зменшення ознак фотостаріння. Забезпечує інтенсивне зволоження, скорочує існуючі зморшки та запобігає появі нових. Підходить для всіх типів шкіри, зокрема чутливої.

Косметика після засмаги від Avocado

Багато хто забуває, що важливо не тільки оберігати епідерміс безпосередньо від ультрафіолетових променів, але і подбати про нього після прийняття сонячних ванн. Для цього існують спеціальні засоби після сонця, які освіжають, зволожують та заспокоюють перегрітий шкірний покрив, відновлюють пошкоджені клітини, закріплюють та продовжують засмагу.

Постсонячні продукти є в кожній sunscreen-лінійці брендів. Можна виділити такі ТОП-засоби: Бар'єсан термальний освіжаючий спрей після сонця Uriage, Сан Cекюр молочко заспокійливе після сонця SVR, Гель-крем для обличчя та тіла після сонця охолоджуючий і заспокійливий Apivita, Відновлююче молочко після сонця Caudalie Vinosun, Відновлюючий крем-гель після сонця Avene, Ультралегкий крем-гель після засмаги для обличчя і тіла Eucerin.

Be the sun inside, not outside! wink

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Пігментація: причини виникнення та шляхи усунення

Проблемна шкіра з акне: причини, лікування, догляд

Купероз і розацеа: особливості догляду за шкірою, схильною до почервоніння

Жирна та комбінована шкіра: догляд

Основні правила догляду за сухою шкірою